01-22-2007, 08:33 PM
Joomla'yı tercih sebeplerini daha iyi ortaya çıkarabilmek için öncelikle bir içerik yönetim sistemini anlamak gerekir. İçerik yönetim sistemleri, çok sayıda farklı içeriği tek kontrol merkezinden yönetmenizi sağlar. İçerik eklemek, çıkarmak, arşivlemek, sayfalarda düzen sağlamak gibi temel özellikler taşır. Bunların üzerine üyelik, forumlar, kişisel sayfalar, kullanıcı tercihleri gibi birçok özellik eklendiğinde komple bir içerik yönetim sistemi ortaya çıkar.
Joomla, içerik yönetim sistemleri içerisinde yukarda saydığımız özelliklerle beraber, kolay kullanımı, esnek yapı sı, uyarlanabilirliğiyle tüm rakiplerinin (Mambo dâhil) önünde gelişimine devam ediyor.
En basit sitelerden, çok geniş içerikli ve karmaşık sitelere kadar çok sayıda isteğe cevap verebilmesi; açık kaynak kodlu oluşu, grafik tasarım konusunda tanıdığı özgür yapı ve çok sayıda kullanıcı gurubunun ürettiği eklentiler Joomla'yı cazip kılan nedenlerden sadece birkaçı.
Joomla, içerik yönetim sistemleri içerisinde yukarda saydığımız özelliklerle beraber, kolay kullanımı, esnek yapı sı, uyarlanabilirliğiyle tüm rakiplerinin (Mambo dâhil) önünde gelişimine devam ediyor.
En basit sitelerden, çok geniş içerikli ve karmaşık sitelere kadar çok sayıda isteğe cevap verebilmesi; açık kaynak kodlu oluşu, grafik tasarım konusunda tanıdığı özgür yapı ve çok sayıda kullanıcı gurubunun ürettiği eklentiler Joomla'yı cazip kılan nedenlerden sadece birkaçı.