Forum Sayfam

Full Versiyon: Kantinciler ve Servis Şoförleri Eğitilecek
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
Konu ile ilgili olarak bir genelge yayınlayan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Doç. Dr. Hüseyin Çelik; Yaşama, büyüme ve gelişme faaliyetlerinin yerine getirilmesinde yeterli ve dengeli gıda tüketiminin önemine dikkat çekerek gelecek nesillerin, fizyolojik ve psikolojik olarak yetiştirilmesinde güvenilir gıda tüketiminin önemli rol oynadığını ifade etti.
   Genelgede özetle şunlara yer verildi; “Çocuklarımız ve gençlerimiz zamanlarının çoğunu geçirdikleri okullarda çeşitli yaş gruplarıyla birlikte aynı kantin ve yemekhaneyi kullanmaktadır. Çeşitli yollarla okula taşınan ve orada üreyen mikroplar, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlığını tehdit etmektedir. Bu nedenle gıda maddeleri satılan yerlerin hijyen kurallarına uygun olması, çocuklarımızın sağlığını tehdit etmemesi açısından son derece önem taşımaktadır.
   Ülkemizin bir diğer sorunu da aileleri yasa boğan, can ve mal kaybı ile ömür boyu sakatlıklara sebep olan trafik terörüdür. Yapılan istatistikler ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının yaklaşık % 90’ının insan kaynaklı hatalar sonucu meydana geldiğini göstermektedir. Kişi, aile ve toplum açısından maddi ve manevi pek çok kayba neden olan bu sorunun çözümlenebilmesi ve güvenli bir trafik için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz servis şoförlerinin, trafikte güvenli davranışlar göstermelerini sağlamamız gerekmektedir.
   Kaliteli insan kaynağı oluşturulmasına yönelik gerçekleştirilen eğitim ve öğretimin, insanın doğumundan ölümüne kadar geçen süreç içerisinde her aşamada ne denli önemli ve etkili olduğu da vazgeçilmez bir gerçektir.”
Öte yandan, Okul Kantin İşletmecileri ve Çalışanları “Hijyen ve Sanitasyon” eğitiminde; kişisel hijyen, gıda güvenliği ve hijyeni, çocuk-ergen beslenmesi ve beslenme eğilimleri, satışa sunulan gıda maddeleri ve özellikleri ile alınması gereken tedbirler ve ilk yardım konularında bilgiler verilecek. Okul servis şoförleri “Trafik Güvenliği” eğitiminde ise; Trafik güvenliği, İlk Yardım, servis araçları hizmet yönetmeliği ile karayolları trafik yönetmeliğinin ilgili hususlarına göre sürücülerin uyacağı kurallar anlatılacak
çok güzel bir hizmet olur
Referans URL

Fatal error: Call to a member function run_hooks() on a non-object in /home/bilisimf/public_html/inc/functions.php on line 146