Forum Sayfam

Full Versiyon: ağ üzerinde gizlenme
Şu anda tam olmayan bir veriyonu görüntülüyorsunuz. Tam versiyonu görmek için, buraya tıklayın
arkadaşlar aranıza yeni katıldım. çalışmalarınızda başarılar dilerim. bir sorum olacaktı. ağ üzerinde kendimizi gizleyebilirmiyiz. veya ağda ben hiç bir makinayı göremeyecem, diğer makinalar da beni göremeyecek. ya da ben ağda tüm makinaları görebileceğim, fakat diğer makinalar beni göremeyecek. böyle bir şey yapılabilir mi. bir sorum olacaktı dedim ama üç tane soru sormuşum affola...
yerel ağ bağlantısı özellikleri içinden dosya ve yazıcı paylaşımını iptal edebilirsin. bilgisayar ağda gözükmeyecektir.
XP sp2 güvenlik duvarını açarsan standart olarak gelen pingleri engeller.
engellemiyorsa güvenlik duvarı özelliklerinden icmp ayarı altında gelen yankı seçeneğine izin verme

ağ komşuları için;
net config server /hidden:yes (veya no..)
ancak manasız hatalara sebep olabiliyor (bilhassa domain ortamında), pek önermiyorum...

ping için;
icmp protokolünde incoming echo request'i bi şekilde kapmanız lazım, yanlış hatırlamıyorsam windows içinde gelen fw buna izin vermiyordu.emin değilim ama bir bakının.. gene windows içi yetenklerden ipsec olabilir ama konfigürasyonu zor olabilir sizin için boşverin.başka bir opsiyon 3rd party bir ürün denenebilir, sırf bunun için kasmaya deymez ama bence.

konunun internet tarafı tartışılabilir ama lan ortamında gizlenmek pek sözkonusu olamaz, switch router fw vs yönetenler sizden haberdardırlar..
teşekkürler ilginize. çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Referans URL

Fatal error: Call to a member function run_hooks() on a non-object in /home/bilisimf/public_html/inc/functions.php on line 146